Izleti, sportske aktivnosti i gastronomijaGostima koji odluče provesti svoje ljetovanje na Makarskoj rivijeri nudi se mnoštvo izletničkih mogućnosti, sportskih aktivnosti, ali i kušanje delicija dalmatinske kuhinje.
U ponudi su zanimljivi izleti po obližnjim mjestima i gradovima kao što su grad Split, Trogir, Šibenik i povijesni grad Dubrovnik te otocima Brač, Hvar, Vis i Korčula. U blizini su zanimljive destinacije susjedne Bosne i Hercegovine među kojima izdvajamo Međugorje, jedno od najpoznatijih i najposjećenijih odredišta hodočasnika u ovom dijelu Europe te obližnji grad Mostar.
Svakako preporučujemo posjet Parku prirode Biokovo, slapovima rijeke Krke, kanjonu Cetine, slapu Velika Gubavica te Crvenom i Modrom jezeru.
Ljubiteljima sportskih aktivnosti na raspolaganju su planinarenje, pješačenje i biciklizam na planini Biokovo, a ljubitelje ekstremnih sportova zainteresirat će paragliding ili slobodno penjanje po okolnim brdima i planini Biokovo. Također, moguće je uključiti se u istraživanje špilja planine Biokovo, doživjeti rafting na rijeci Cetini te uživati u fish picknick-u.
Gastronomija Makarske Rivijere dio je poznate makarske kuhinje, a među najpoznatijim jelima svakako su dalmatinska pašticada, dalmatinski pršut, sir te meso i krumpir ispod peke. Želite li se zasladiti, Makarski „Rafioli“ i torta „Makarana“ slastice su koje morate probati.
Ljetne večeri na Makarskoj Rivijeri veoma su zabavne i vesele. Mnogobrojne pučke fešte slave zaštitnike mjesta ili obilježavaju neke druge važne datume uz izvornu dalmatinsku hranu, piće i muziku.