Hrvatska

Hrvatska je mala mediteranska zemlja koja ima jednu od najrazvedenijih obala, kristalno plavo more, slikovite plaže, bogato kulturno-povijesno nasljeđe te mnoštvo malih turističkih mjesta koji ju čine jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija na svijetu.

Zbog blage mediteranske klime i velikog broja sunčanih sati primorska Hrvatska ima visoke prosječne temperature zraka i mora, ljeti čak i do 27°C.

Hrvatska je među prvim zemljama u Europi po ekološkoj očuvanosti, pa tako ima velik broj zaštićenih područja, i to 8 nacionalnih parkova, među kojima je vjerojatno najpoznatiji Nacionalni park Plitvička jezera koji je i na popisu UNESCO Svjetske baštine te 11 Parkova prirode od kojih je jedan Park prirode Biokovo.
Stoga ne čudi da je zbog svoje očuvane prirode, čistog mora i ugodne klime Hrvatska vrlo traženo odredište za ljubitelje kampiranja na Mediteranu.

Osim prirodnih ljepota Hrvatska obiluje i kulturno-povijesnim znamenitostima, pa su tako osim Plitvičkih jezera na UNESCO popisu Svjetske baštine još i slijedeće znamenitosti:

  • Dioklecijanova palača 

  • Gradska jezgra Dubrovnika 

  • Eufrazijeva bazilika 

  • Gradska jezgra Trogira 

  • Šibenska katedrala 

  • Starogradsko polje na Hvaru 

    Hrvatska se odlikuje i kao destinacija sa odličnom gastronomskom ponudom te dobrim vinima. Zasigurno su svima koji su posjetili Hrvatsku poznati specijaliteti kao što su istarski tartufi, paški sir, pršut, dubrovačka rožata te okus dobrih vina kao što su Pospiš, Istarska malvazija, teran, muškat, Vrbnička žlahtina, Plavac mali.