u Istri

Tijekom cijele godine, a pogotovo ljeti Istru krase brojne manifestacije koje obogaćuju društveni život mnogobrojnih turista pridošlih iz različitih dijelova svijeta.
Rovinj Photodays je najveći cjelogodišnji festival fotografije u Hrvatskoj čija tradicija datira iz 2008. godine. Posjetitelji mogu vidjeti mnoštvo sadržaja, od razgledavanja raznovrsnih izložbi do sudjelovanja na brojnim radionicama i u nagradnim foto rutama.

Za one željne romantike, rezervirana je odavno već etablirana manifestacija znana kao noć sv. Lovre kada se na nebeskom svodu najasnije mogu vidjeti brojne komete i zvijezde padalice poznatije kao suze sv. Lovre. Romantična srca na trgovima i ulicama, romatične pjesme pokazuju romantičarsku dušu grada Rovinja.

Za ljubitelje filmskih scena pobrinut će se Motovunski filmski festival koji se održava u istoimenome gradu Motovunu još od davne 1999. godine. Za razliku od većine filmskih festivala, ovaj festival ne krasi glamur, crveni tepih i VIP saloni već se projekcije filmova održavaju na otvorenome pod vedrim nebom.