Rezervacija

Istra

Tijekom cijele godine, a pogotovo ljeti Istru krase brojne manifestacije koje obogaćuju društveni život mnogobrojnih turista pridošlih iz različitih dijelova svijeta.

Za one željne romantike, rezervirana je odavno već etablirana manifestacija znana kao noć sv. Lovre kada se na nebeskom svodu najasnije mogu vidjeti brojne komete i zvijezde padalice poznatije kao suze sv. Lovre. Romantična srca na trgovima i ulicama, romatične pjesme pokazuju romantičarsku dušu grada Rovinja.

Za ljubitelje filmskih scena pobrinut će se Motovunski filmski festival koji se održava u istoimenome gradu Motovunu još od davne 1999. godine. Za razliku od većine filmskih festivala, ovaj festival ne krasi glamur, crveni tepih i VIP saloni već se projekcije filmova održavaju na otvorenome pod vedrim nebom.

U Puli ćete uživati u raznovrsnim restoranima i najljepšoj pozornici na otvorenome, u Areni, gdje se tijekom ljetnih mjeseci održavaju pravi svjetski glazbeni spektakli. Tamo se nalazi monumentalno povijesno nasljedstvo kao što su Herkulova vrata, Apolonov hram i amfiteatar Pula (poznat po gladijatorskim igrama).

Nezaobilazno mjesto pridošlih turista, na zapadnoj obali poluotoka Istre, svakako je grad Poreč, kao i neizostavni Rovinj, grad smješten tik ispod Limskog kanala.
Uz Pulu tu su svjetski poznati biseri turizma, grad Rovinj koji krasi epitet jednog od najljepših gradova Mediterana i grad Poreč koji se ponosi Eufrazijevom bazilikom uvrštenom na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. Istarska je unutrašnjost karakterizirana netaknutom prirodom, nepreglednim vinogradima i očuvanim starim gradićima na brežuljcima kao što su Motovun ili Svetivinčenat. Mnoštvo starih kamenih kuća danas je prenamijenjeno za agroturizam. Ovdje možete probati tradicionalna jela Istre („istarska supa”, različita jela s tartufima, domaće maslinovo ulje i domaće vino, npr. malvazija ili teran).

 

Fažana je malo staro pitoreskno ribarsko mjesto, udaljeno svega dva kilometra od kampa Pineta. Vrijedno je svakako posjetiti obližnji tri tisuće godina star antički grad Pulu, koji je ujedno i najveći turistički, povijesni i kulturni centar Istre.
Tijekom ljetnih mjeseci Fažana je domaćin mnogih manifestacija i kulturnih događaja. Mjesto datira iz 12. stoljeća što se vidi po različitim arhitektonski zanimljivim građevinama, vilama i rezidencijama. Mjesto je poznato po dobroj i svježoj ribi te mnogim restoranima.

 

REZERVIRAJ

vrh stranice