Rezervacija

Makarska rivijera

Makarska je zasigurno jedno od vodećih turističkih odredišta u Hrvatskoj koja je uspjela spojiti prirodne ljepote Mediterana s bogatim društvenim događanjima što privlači veliki broj turista tijekom cijele ljetne sezone.

Posjetite Makarsku, centar zabave, noćnog života i raznih događanja, koja će zadovoljiti i najzahtjevnije posjetitelje.
Središnjica je poznate Makarske rivijere koja se proteže od Brela do Gradca, a smještena je u prirodnoj luci između dva poluotoka Osejave i Sv. Petra te podno planine Biokovo.
Centar grada Makarske je glavni gradski trg Andrije Kačića Miošića, koji se nalazi u blizini rive i na kojem se održavaju razne priredbe i zbivanja. Na trgu, uz južnu stranu barokne župne crkve sv. Marka, nalazi se znamenita barokna gradska česma.
Možete posjetiti i brojne kulturno povijesne znamenitosti kao što su Franjevački samostan sa svojim poznatim Malakološkim muzejom, svetište Vepric, Biokovski Botanički vrt Kotišina i brojne druge znamenitosti koje će vas, kao i ljepota Makarske rivijere, osvojiti na prvi pogled.
Makarska rivijera obiluje prekrasnim plažama, pretežno su šljunčane, a čistoća mora uzima dah svakom turistu.
Makarska i okolna mjesta imaju raznovrstan društveno-kulturni program tijekom cijele godine.
Posjetitelji mogu već početkom godine uživati u kulturnom događaju "Noć muzeja", ili sudjelovati u veselom zimskom karnevalu.
Ljetna sezona započinje brojnim zanimljivim programima: festivalom vina, izborom najbolje torte Makarane te raznim glazbenim festivalima.
Tijekom ljeta pregršt je sportskih događanja, od nogometnih, rukometnih i vaterpolo turnira, do moto susreta, kros utrka te organiziranih sportskih kampova.
Sva mjesta Makarske rivijere tijekom turističke sezone su prepuna lokalnih tradicionalnih svečanosti - slave se zaštitnici mjesta i organiziraju se ljetne priredbe te nezaobilazno klapsko pjevanje.
U Makarskoj su sva ljetna događanja obuhvaćena kao "Makarsko kulturno ljeto", a najpoznatija zbivanja su Ribarske noći, Ljetni karneval i Noć Kalelarge. 

Baška Voda je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na Makarskoj rivijeri, poznato po jedinstvenom spoju mora i planina. Krase ga predivne i brojne plaže, kristalno čisto more, a Park prirode Biokovo je mamac za brojne ljubitelje planinarenja, penjanja ili biciklizma.
Iako je Baška Voda mali mediteranski gradić, obiluje bogatim kulturno povijesnim nasljeđem.
Svakako posjetite malu crkvicu Sv. Lovre iz baroknog doba, crkvu Sv. Nikole sagrađenu u neoromaničkom stilu koja čuva vrijedne vitraje, crkvu Sv. Roka, i brojne druge.
Kako bi u potpunosti upoznali povijest i kulturu ovog kraja, posjetite Malakološki muzej ,arheološki muzej zbirki, i galeriju MGD.


Bogatu kulturnu baštinu čine i brončani kip baškovoškoga zaštitnika sv. Nikole na ulazu u lučicu te moderni spomenik "Hrvatska jedra" na Puntinu.
Tijekom ljeta Baška Voda ima brojna kulturna i zabavna događanja kao što su „Ribarske večeri“, osebujnu gastronomsku ponudu i bogati noćni život.
"Baškovoško lito" obiluje mnogobrojnim feštama kao što su ribarske, klapske i folklorne večeri te razni koncerti.
Otvaranje ljetne sezone započinje već u svibnju Prvosvibanjskim Uranko, te svečanom proslavom Dana Općine.

Baška Voda je pravi izbor za one koji su željni noćne zabave jer u ponudi ima brojne noćne barove na plaži, i plesne terase. Opustite se uz zvukove dobre glazbe i ljetne koktele.

 

REZERVIRAJ

vrh stranice