Rezervacija

Otok Korčula

Otok Korčula je šesti po veličini Jadranski otok koji je poznat po ribolovu, brodogradnji, brojnim vinogradima, i naravno turizmu.

Zahvaljujući svojoj blagoj mediteranskoj klimi, ljubaznom gostoprimstvu svojih domaćina i tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji otok Korčula mami brojne turiste tijekom cijele godine.
Najveća i najpoznatija mjesta na Korčuli su grad Korčula, rodno mjesto Marca Pola, malo lučko mjesto Vela Luka i najstarije naselje na otoku Blato.
Grad Korčula prepoznatljiv je i poseban po srednjevjekovnom rasteru u obliku riblje kosti i zanimljivoj gradskoj arhitekturi koja je pretežno u gotičko-renesansnom stilu.

Otok Korčula je trajektima povezan s mjestom Orebić na poluotoku Pelješcu, te ljeti i sa mjestom Drvenik blizu Baške Vode na Makarskoj rivijeri.


U blizini se nalazi i grad Dubrovnik koji je prepoznatljiv po gradskim zidinama koje ga okružuju i po svojoj glavnoj ulici Stradun koja vodi od ulaza u grad kroz poznata gradska vrata Pile do trga Luža.
Velike znamenitosti grada Dubrovnika su brojne crkve i samostani među kojima su poznata Dubrovačka Katedrala i crkva Sv. Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika te Franjevački samostan i crkva Male braće.
Dubrovnik je poznat i po većem broju tvrđava i utvrda te kulama među kojima su svima poznate kule Minčeta i Bokar.
Grad krasi velik broj palača, a jedna od najpoznatijih je gotička palača Knežev dvor, koja je danas svjetski poznati kulturno-povijesni muzej.

U Dubrovniku se tijekom godine održavaju razne manifestacije i festivali kao što su Dubrovačke ljetne igre, filmski festival Libertas, festa Sv. Vlaha i brojna druga događanja koje u grad privlače velik broj turista iz cijelog svijeta.

 

REZERVIRAJ

vrh stranice