Rezervacija

Pelješac

Pelješac je najveći poluotok u Dalmaciji, koji se nalazi u južnom dijelu, svega pedesetak kilometara udaljen od Dubrovnika.

Podijeljen je na četiri općine: Ston, Janjina, Trpanj i Orebić.
Mjesto Ston, poznato je po srednjovjekovnim gradskim zidinama koje su najduže na svijetu poslije kineskog zida, te najstarijoj europskoj solani.
Trpanj je mjesto duge i bogate povijesti, krasi ga kasnoantička utvrda Gradine, brojne crkve, kapelice i spomenici.
Najnaseljenije mjesto na Pelješcu je Orebić, mjesto morskih kapetana.

Poluotok Pelješac krasi netaknuta priroda, predivne šljunčane i pješčane plaže, čisto more te brojni maslinici i vinogradi.
Zanimljiv je i po velikom broju pješačkih i planinarskih staza, od kojih je svakako najatraktivniji vrh Sveti Ilija visine 961 metar koji nudi nezaboravan pogled na otoke Korčulu, Lastovo i Mljet.
Za ljubitelje aktivnog odmora zanimljiva je destinacija mjesto Viganj koje je zbog jakog vjetra maestrala pogodan za surfanje.

Posjetite atraktivnu turističku destinaciju Orebić, koji je smješten ispod brda Svetog Ilije, a ističe se zanimljivom pomorskom tradicijom o čemu svjedoči poznati Pomorski muzej.
Smješten je na Pelješkom poluotoku, nasuprot otoka Korčule, od kojeg je udaljen svega nekoliko minuta brodske vožnje, dok je od povijesnog grada Dubrovnika udaljen nešto više od stotinjak kilometara, što daje velike mogućnosti za izletničku ponudu.
Krase ga i brojne druge kulturne i prirodne znamenitosti, kao što su veliki broj crkava i fontana.
Nedaleko od mjesta Orebić, na brdu smješten je samostan Gospe od anđela sa vidikovcem.
Orebić je poznat po čuvenim pelješkim vinima Dingač i Postup, raznovrsnoj gastronomskoj ponudi te predivnim šljunčanim plažama i čistom moru.
U ponudi su i razni sportsko rekreacijski sadržaji, poput jedrenja i surfinga.

Ljeti se u Orebiću održavaju brojni događaji koji animiraju turiste ove atraktivne destinacije.
Kroz ljetne termine u Orebiću i okolnim mjestima često se održavaju pučke fešte koje raznovrsnom gastro ponudom i dobrom zabavom oduševljavaju svakog gosta.
Nikako ne smijete propustiti susret klapa u Orebiću koji se održavaju u atriju Franjevačkog samostana jer dobra dalmatinska pjesma godi svakom uhu, kao niti posebnost ovog kraja -„Noć Peliških jedara“.
Za one željne bogate noćne zabave, osim nekoliko klubova u Orebiću i okolici, možete otići i do grada Korčule, a, s malim brodicama, vožnja traje svega 20-tak minuta.

 

REZERVIRAJ

vrh stranice